Wat is Ceramics-etc?

Wat is Ceramics-etc ?

Ceramics-etc is de webwinkel van Nicky Delaplace en is gegroeid vanuit vraag van familieleden en vrienden om keramische voorwerpen voor hen mee te brengen uit Portugal. Het idee van de webshop zelf ontstond na de grote branden in 2017 in de regio (Zilverkust) waar we onze producten halen. We wouden iets doen voor enkele keramisten die toen alles (huis, atelier) verloren, enerzijds om hun financieel te steunen, anderzijds ter promotie van hun werk. 

Ceramics-etc wil een webshop zijn waar zowel koper als kunstenaar, "leverancier" zich goed bij voelt.

Zoals zovelen, kochten we, bij onze eerste bezoeken aan Portugal, mooie keramiek op toeristische plaatsen, doch meestal in winkels buiten het centrum..., en betaalden we alsnog teveel. Bij het bezoeken van tentoonstellingen en beurzen kwamen we in contact met enkele van de door brand getroffen keramisten. Toen we deze mensen later bezochten, konden we ook ervaren welke impact de branden hadden. Wat ons het meeste trof was echter het optimisme van deze vrouwen en mannen en de wil om verder te gaan ondanks alle tegenslag. In tegenstelling tot de plaatselijke winkels en galerijen dingen we niet af op de gevraagde prijs door de ambachtsman en rekenen we ook niet met buitensporige winstmarges... zoals bovenaan aangehaald is het voornamelijk de bedoeling om de kunstenaars te promoten en te helpen. Vaak krijgen we trouwens een 'vriendenprijs' waar u als klant uw voordeel mee doet.

Ondertussen hebben we meerdere keramisten, bedrijfsleiders (ook van éénmanszaken) en ambachtslieden leren kennen en kunnen we hun producten aanbieden aan eerlijke prijzen. Bij elk bezoek aan Portugal leren we via de ondertussen opgebouwde vriendenkring nieuwe mensen en hun werk kennen.

Tevens kunnen we met Ceramics-etc de leveringen en de kwaliteit van de producten waarborgen omdat we uitsluitend persoonlijk contact hebben en we elk artikel gezien hebben. Dit laatste soms eerst op foto, waarna we het desbetreffende stuk reserveren om dan later (tijdens bezoek aan atelier) al dan niet over te gaan tot aankoop.

Wat in de toekomst? We hebben de intentie om samen met verschillende kunstenaars, op een centrale plaats (ergens tussen Alcobaça en Caldas da Rainha), te investeren in grotere ovens zowel elektrisch, gas als hout zodat grotere werken gemaakt kunnen worden in eenieder haar of zijn specifieke stijl.

Voor meer info kunt u steeds terecht bij Nicky.  
Dit bij voorkeur via email door gebruik te maken van het contactformulier.


BE0691863485
Klein--Brabant prov. Antwerpen
2890 Puurs-Sint-Amands
België

32493969280

Kaart weergeven
Om de prijs laag te houden zijn we (voorlopig) genoodzaakt om zelf de kunstvoorwerpen en grotere schotels te transporteren, dit mede door de hoge kosten voor verzekering tegen breuk. Daar we hiervoor nog geen aanvaardbaar alternatief hebben, zijn langere levertijden voor sommige stukken op bestelling onvermijdelijk.
We krijgen soms ook de vraag waarom de kosten voor verzending (relatief) hoog zijn. Het verzenden van keramiek is niet goedkoop daar er zowiezo extra verpakkingsmateriaal en verzekering nodig is. Gratis verzending zou tot gevolg hebben dat onze prijzen voor alle items gevoelig hoger zouden liggen, nu kunnen we individueel bekijken welke de meest voordelige wijze is. Het gevolg van onze werkwijze is spijtig genoeg dat de prijs van het aangekochte soms niet in verhouding staat tot het bedrag van de verzendkost, maar op dit laatste hebben we geen invloed.